Lärarvikarie vs Busschaufför

Ett genialiskt sätt att spara pengar i grundskolan/förskolan är att inte sätta in lärare. Om en lärare blir sjuk, skall ingen vikarie tillsättas första dagen, utan annan personal ska titta till klassen.

Förslaget är så bra, att det borde genomföras även i lokaltrafiken. När en busschaufför blir sjuk, kan ju en kollega till honom hoppa in och köra två bussar. Han kan ju springa mellan bussarna och... köra fram dem ett stycke i taget. Att passagerarna under tiden tycker, att det går väldigt långsamt framåt, gör väl inte så mycket. De är ju bara passagerare. Och nästa dag kommer någon annan och kör bussen, och han kan ju vara riktigt duktig, fast han inte har körkort för buss.

En annan härlig utväg är ju att passagerarna själva hjälps åt att köra bussen. Alla människor vet ju, hur man kör en buss, för alla har ju åkt buss. I bästa demokratisk ordning kan man fastställa, vart man ska åka och vilken väg man ska köra, vilken hastighet man ska hålla och när man ska stanna. Att man under tid inte når sitt mål och kan göra sin insats i samhället betyder intet mot att man fått vara med om att i gemenskap med andra människor fatta beslut. Kan barnen i skolan, kan vi i bussen!

Skulle det trots allt uppstå problem i bussen och skulle någon sakna den trygga färden under den vanliga chaufförens ledning, kan man väl hitta på lite fria aktiviteter. man kan spela kort och schack. Någon kan kanske berätta en festlig historia. På så sätt glömmer man kanske, varför man sitter i bussen.
Det som duger åt barnen i skolan måtte väl duga åt en passagerare i en buss?

 

 

Dag 11

Då kliver jag in i dag 11 med smärta sen olyckan. 
 
Min fot har skiftat färg till grön. Jag ser ut som turtles! haha. Minns ni dom? Jag lekte med dom när jag var liten. Pizzaälskande sköldpaddor :P haha!! 
 
 
Att ta på sig strumpor är fortfarande en pärs! Det gör så jäkla ont. Jag har även kvar kulan på foten som inte vill försvinna. 
Kan fortfarande inte röra tån. 
Jag går mycket bättre. 
Har fortfarande svårt att ta på mig skor, att gå i kängor går inte! Det gör så jäkla ont! Sitter med foten i högläge så ofta jag kan. Det känns mycket skönare! =) 
 
Önskar att det var sommar ute så jag kunde gå i tofflor. Det hade varit det bästa. Kunna gå barfota i tofflor. Men idag har vi minus 20 (!!!!) här, så då gäller det att klä sig. 
 
Hur länge ska man ha ont innan man får hjälp? 
 
Jag kan tycka att det är dags för Gustavsvik att ta ansvar för sina handlingar? Hela mitt jullov blev ju kass pga fallet! Vem bygger ens rutchkanor som är så farliga? Har dom inte tänkt igenom saker och ting innan dom byggde? 
Kan man anmäla Gustavsvik någonstans?? 
Jag har ju fortfarande ont :/ 
 
 
Bloggerfy Splinx