Stackars mjölkkor

Nora. Den senaste tiden har det varit en del insändare om mjölkbönder. Mjölk-industrin har verkligen lyckats skapa en positiv bild av sig själv hos konsumenterna. 
Mjölkbönder är inte djurvänner! Kalvarna tas från kon direkt efter födseln, och hålls i ensamboxar som är 1,2 kvadratmeter. 
Efter åtta veckor flyttas de ihop i gruppboxar, också de trånga. Där finns inte plats för kalvars lek. Ofta spaltgolv med breda springor. Golven är hårda och hala. Många kalvar drabbas av sjukdomar. Kalvar avhornas med elektriskt brännjärn. Vissa bönder avlivar tjurkalvar direkt efter födseln, men det vanligaste är att de säljs och föds upp till slakt. 
En del kedjas fast som mjölkkorna, andra hålls på spaltgolv som är hårda, hala och dragiga. 
Kor som står bundna är i praktiken fixerade, och visar ökade nivåer av stereotypa beteenden. Alternativet lösdrift liknar en labyrint av stålrör, det finns inga stora öppna ytor. Golven är av betong eller asfalt. Kor behöver ligga ner för att idissla. Kor faller ner på knä när de lägger sig, och skadar sig på de hårda golven. 
Kor får spannmål, soja och raps, för dem onaturlig föda, vilket orsakar problem med magar och tarm. Våmacidos, trumsjuka, löpmageförskjutning och löpmagesomvridning. Juverinflammation är mycket vanligt. Med mera. 
Kor, kvigor och stutar ska få vara ute 2 till 4 månader, tjurar och kalvar har inte rätt att komma ut. Branschorganisationen Sveriges Mjölkbönder vill helt avskaffa beteskravet. Insemination är ett fruktansvärt övergrepp, ett rör förs in i livmodern, och inseminatören för in andra armen i kons ändtarm och griper tag i livmoderhalsen och för röret rätt. Detta tränas på slakterier, på kor som ska slaktas. Hur kan ni mjölkdrickare acceptera detta vidriga djurplågeri?  
”Djurvän” 
Nora
 

Detta läste jag på Na.se idag! Jag blev helt knäckt! vaddå? Hallå!? Hur tänker dom på Na egentligen? Hur kan de släppa egenom sånt här skitsnack!? Detta är ren osanning! 
Jag blir så förstörd när jag läser sånt här! 
 
I dagens mjölkproduktion så ser det så annourlunda ut. Denna "djurvän" beskriver hur det kan ha sett ut på 1800-talet. 
 
I dagens moderna samhälle så har kossorna sängar med tjocka madrasser, gummimattor att gå på och stora öppna ytor att röra sig på. Kalvarna går ofta i lösdrift, som kossorna, men med massor av halm att leka med. Det finns gott om ytrymme för lek och bus hos kalvarna likväl som hos kossorna. 
Korna har även elektroinska borstar som kliar dom. 
 
Jag tänker inte ens kommentera alla felaktigheter i texten då det skulle bli en C-uppstas av detta. 
Men är det så att ni har efterfrågan och vill veta felaktigheterna, så SJÄLVKLART kommer jag sätta mig ner och skriva ner varenda detalj om hur det är i mjölkproduktion idag! 
 
Vi i Sverige har världens hårdaste djurskyddslag, vi har minst antibiotika använding och det säger jag med stolthet! Jag är stolt över vår svenska djurhållning! 
Jag drömmer själv om en gård. En öppen gård, med många studiebesök så att folk får se hur det moderna lantbruket ser ut! 
 
Denna "djurvän" har förmodligen inte varit på en modern mjölkgård. Jag vet kompisar som skulle ta emot och visa upp sina fina djur. Så "djurvännen" är välkommen att höra av sig! 
 
 

England

Ja, vilket land det är... 
En polare ska snart åka dit. Och ja, klart jag är avis... 
 
Jag har alltid velat åka dit. Jag har en väldigt romantisk syn av England. Kanske vore det dummt att åka dit och se verkligehten. Kanske skulle jag bli besviken?! Se alla kullar, gröna berg, kullersten, och de små gulliga husen. Att se de stora godsen och få ringa i en röd telekiosk. 
Men förmodligen ser det ut som här. trafik, folk överallt, grått, asfalt och betong. 
 
 
Jag googlade England och fick upp denna bild. Kanske att England kan vara rätt trevlig ändå :P haha! 
 
Känns som jag måste åka dit på sommaren ;) Jag har svårt att tro att dessa herrar sitter såhär på vintern ;) haha! 
 
 
 
Jag hittade även en bild som gör att min syn på Englad bibehåller sin romantiska vinkel. 
Skulle vara cool att få kontakt med en mjölkbonde i England. Få göra besök och se hur det funkar på gårdarna i England. 
Kanske få vara med en dag och mjölka! (hoppar av iver!) 
 
Det verkar vara ett sjuk vackert land, men känns ändå som att det skulle vara as kallt! Eftersom det är en Öjävel! haha!  
 
En dag ska jag uppleva England. London, lantbruket, puben och Imelda May!! 
Vill även smaka deras öl. 
 
Har ni varit i England!? Hur var det? berätta! 
 
 

Billig fylla?

Jisses amalia!! 
 
Imorse vaknade jag av klockan ringde runt sex snåret. Upp och hoppa. Trött som en död var jag men fick i mig frulle och sen medicinen. Det gick en liten stund och sedan började jorden snurra. Kände mig as full! Jag fick hålla mig i väggen för att inte ramla omkull. 
Jag tog mig till sängen och sedan tvärsomnade jag. Jag som skulle på en föreläsning på universitetet. Det sket sig ju fullständigt! Jag vaknade runt 9.30. 
 
Då kände jag mig jätte pigg! Jag klev upp, åt lite igen och gick med voffarna. Kände mig oförskämt pigg, så jag chansade och åkte iväg till en vän och bakade kladdkaka. 
Vad skönt det var att komma hemifrån en stund och få se något annat. Få sjunga sig halvt hes och döv i bilen, få andas luft, se solen, njuta av löven som far överallt. 
 
Mina flickor blev glada över att få komma iväg. Dom var en aning rastlösa, då jag har sovit nästan ett dygn. 
 
En härlig prommis i stan blev det med all möjlig miljöträning. Enya fick vara lös. Jag är så sjukt stolt över henne! Helt lös med en boll i munnen. Vi mötte cyklister, bilar, hundar, katter o ch hon var bara så bäst! Hon hade bara ögon för mig! :D YES!! 
Allt arbete har fått utdelning nu! Alla timmar av slit och tjat! =) 
 
 
Nu sover mina flickor i soffan och jag känner hur rastlösheten smyger sig på... Jag har inte sprungit på 8 veckor nu pga mitt knä! Blir så förbannad! Jag vill vara HEL så jag kan få springa igen! Jag vill träna!! 
Undrar hur mitt knä skulle må i simbassängen. Skulle kanske häva mig iväg dit och plaska lite? 
Skulle egentligen behöva börja på gym också, nu när jag inte har mina kor. Min kropp förfaller och jag har tappat all min styrka! Not good.... 
 
Jaja, jag får vänta tills min kur är över, får se nästa vecka hur det blir. Simma vill jag iallafall! =) 
Humm... Jag skulle kanske ta och ringa till H igen och se om hon vill ta upp kickboxningen igen. Vi höll ju på med det för 100 år sedan på Friskis&Svettis. Satan vad jobbigt det var! =) 
 
 
 
Bloggerfy Splinx