Funderingar i Coronatider

Tjena hejsan! 
 
Sverige stänger ner... 
 
Jag jobbar på en gymnasieskola i Örebro och vi hålls med distansundervisning. Vi lärare sitter i tomma klassrum med eleverna som är uppkopplade via länk. 
Vi klarar det, men visst är det en utmaning. 
Våra praktiska moment står stilla. Verkstaden är tom. Allt ekar. Dammet samlas. Ekot är ett faktum. 
 
Detta är sista veckan innan påsklovet. Vi hoppas på att eleverna får komma tillbaka till oss efter påsk, men så verkar det inte bli. =( 
 
Planer skapas för att eleverna ska nå målen. Paniken över att åk 3 inte blir klara med alla praktiska moment innan studenten. Hur vi ska lösa allt. Hinna med allt. 
 
Samtidigt som vi jobbar så hårt vi kan så kommer ekonomin i kapp.... 
Blir vi ens kvar i höst? 
 
Jag hänger löst... Ni vet... Sist in, först ut..? 
 
Mina tankar vandrar iväg till vad jag vill göra. Vad vill jag syssla med om jag får välja helt fritt? 
Jag inser ju att jag fullständigt älskar att undervisa i trafikteori för B-behörighet, Dans och hälsa. 
Jag kanske skulle kunna konsulta? Åka runt, träffa männsikor. Utbilda dom i trafikteori. Finns det någon som hellre vill det än att åka till en trafikskola? Tankarna snurrar och snurrar. Min idé lämnar mig inte ifred. Jag kladdar ner ideér, tjatar sönder mina nära och kära med frågor och funderingar. 
 
Kunna få undervisa i dans. Ha parträning som jag saknar så. Åka till företag, få lära dom grunderna inför en personalfest. Se människor utvecklas, jobba för att bli bättre. Finns det något finare än se en annan människa lyckas? 
 
Samma sak med hälsan. Att få hjälpa människor må bättre, bli starkare. Se när dom får balans i magen som leder till en lugnare och mer harmonisk vardag. 
 
 
Ni som känner mig, vet ju att jag är en kreativ person som har aningen svårt för att sitta still en längre stund. Tänk om min idé kan bli verklighet. Att leva på detta. Få utveckla mitt företagande hela tiden, kanske växa, använda mina ideér som kommer mellan varven. Få prova dom, vad funkar, vad funkar inte? 
Vara min egen chef som resonerar med mig. 
Ja, detta ska det funderas mer på. 
 
Lämna gärna en eller två åsikter. Skulle du vilja nyttja mina tjänster? 
SÅKLART ska jag öppna lagårdsdörrn igen och hoppa in med näsan först. Jobba lite extra när det behövs. Även lantbrukare vill åka på semester ibland. 
 
Mitt huvud brinner och min iver spritter i benen. Som en kviga på grönbete. Inte blir det bättre av att våren kommer, knoppar brister och solen värmer. 
Så underbart! 
 
Vi hörs snart igen! 
Må så gott!